Margriet

Nienhuis-Folkers

logo-rr-specialist1Logo training coach

Bewaren

Bewaren

Arrangementen / Bijles / Remedial teaching

 

In mijn werk als leerkracht en Intern begeleider heb ik veel ervaring opgedaan met leer- gedrags- en werkhoudingsproblemen.

Basisscholen kunnen voor individuele leerlingen een arrangement aanvragen bij hun samenwerkingsverband. Het gaat dan om kinderen die meer nodig hebben dan wat de school zelf kan bieden. Het arrangement bestaat vaak uit geld dat de school kan gebruiken om de leerling individueel te helpen. Vaak is er echter geen leerkracht beschikbaar die dat kan uitvoeren. Daarvoor kan ik ingezet worden. Het voordeel is dat ik uitsluitend voor het arrangement kom; het kind is verzekerd van hulp en de school is ervan verzekerd dat ze ‘niet aan me vastzitten’.

Je kan bij mij bijles krijgen, dat is herhaling van de lesstof die in de klas wordt aangeboden, maar ook Remedial Teaching; onderwijs op maat. Ik ben gespecialiseerd in beelddenken, maar deze visuele en fysieke manier van leren werkt bij veel kinderen die problemen hebben met leren. Het is duidelijker, praktischer en logischer dan de hoofdzakelijk auditieve manier van leren op de meeste scholen. Naast het certificaat ‘Ik Leer Anders’, ben ik ook gecertificeerd Reken- en Spellingbootcamptrainer, ben ik JaMaRa-rekencoach en heb ik een certificaat RekenRemedie Specialist. Deze methodes leren je automatiseren (optellen, aftrekken, tafels), maar helpen je ook bij breuken, procenten, verhoudingen, meten, staartdelingen enz. En dat allemaal praktisch, visueel en vaak spelenderwijs. Zo snap jij het ook!!

Alle RT en bijles geef ik bij voorkeur op school, in overleg en in samenwerking met de leerkracht, omdat deze manier de meeste kans van slagen heeft en je gewoon tijdens schooluren kan werken. School duurt al lang genoeg en het is (zeker voor kinderen met leerproblemen) heel erg belangrijk dat je buiten schooluren om afstand kan nemen van school en tijd hebt om andere dingen te doen.

Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om buiten schooluren bijles of RT te krijgen. Dat doen we dan in overleg bij jou of bij mij thuis.