Margriet Nienhuis-Folkers

Reken- en Spellingbootcamp

Voor veel kinderen is het makkelijker om te leren en te onthouden als ze kunnen leren op een andere manier dan de meest gangbare. De meeste kinderen leren bijvoorbeeld de tafels door te stampen: Als je ze maar vaak genoeg ‘opzegt’, leer je ze vanzelf. Voor veel kinderen is dat ook zo, maar voor net zoveel kinderen geldt dat helemaal niet. Ze leren zich suf, maar het blijft maar niet hangen of ze zijn het na een paar weken allemaal weer kwijt.

Je kunt ook leren op een hele andere manier, namelijk door te spelen en te bewegen. Als je spelend en bewegend leert kan je alles veel makkelijker onthouden omdat je hersenen veel actiever zijn. Bovendien is het ook nog eens veel leuker!

Op deze manier van leren is de Reken- en Spellingbootcamp gebaseerd . Door een middag spelend en bewegend met de stof bezig te zijn wordt het geleerde beter in je hersenen opgeslagen en onthoud je het dus ook langer. In een Rekenbootcamp kan je alle rekenstof leren en in een Spellingbootcamp kunnen alle spellingregels behandeld worden. Natuurlijk niet in één keer; een Bootcamp richt zich op een klein onderdeel.

Wil je graag zo’n Bootcamp voor je kind, neem dan contact met me op. In principe geef ik een Bootcamp aan kleine groepjes kinderen (max 4), maar het kan ook individueel. Ook geef ik Bootcamps aan hele klassen, maar dan is het noodzakelijk dat er bv ouders aanwezig zijn om te kunnen helpen; ook dan is namelijk begeleiding in kleine groepjes het meest effectief!

Voor meer (algemene) informatie kan je terecht op: www.rekenbootcamp.nl